Bij FysioDynamiek gaan we bij iedere klacht op zoek naar een geschikte behandeling op maat. Bovendien nemen onze geregistreerde fysiotherapeuten ruim de tijd voor iedere patiënt. Jong en oud, sporters en niet sporters: iedereen is voor fysio welkom in onze praktijk in Arnhem. Waar kunnen wij jou mee helpen?
Mannen, vrouwen, kinderen en ouderen, iedereen kan problemen krijgen doordat de bekkenbodem niet goed functioneert. Het kan bijvoorbeeld ontstaan na een bevalling, in de overgang, na meerdere blaasontstekingen of na een buik- of prostaatoperatie. Soms hangen de klachten samen met medicijngebruik, met andere ziekten of met psychische factoren.
Lees verder
Van alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat komen lage rugklachten wereldwijd het vaakst voor. Ongeveer 60-90% van de westerse bevolking krijgt minsten 1 keer in het leven te maken met een episode rugpijn.
Ook in onze praktijk zien we veel mensen met lage rugklachten. Lage rugklachten kunnen hevig en verstorend zijn.
Lees verder
Kaakklachten worden meestal veroorzaakt door het kaakgewricht of de kauwspieren en ontstaan vaak als je de kauwspieren en/of het kaakgewricht teveel onnodig gebruikt en daardoor overbelast. Maar de oorzaak kan ook liggen door andere problemen in het kaakgebied.
Lees verder
Hoofdpijn komt veel voor en kan je behoorlijk hinderen in je dagelijks functioneren. Soms is het een vervelende, zeurende pijn die op de achtergrond aanwezig is. Hoofdpijnklachten komen altijd ergens vandaan. We moeten dus samen met jou op zoek naar de echte oorzaak van de klacht.
Lees verder
Duizeligheid komt veel voor. Ongeveer 1 op de 20 mensen heeft duizeligheidsklachten. Duizeligheidsklachten nemen toe bij het ouder worden. Ongeveer 1 op de 8 patiënten boven de 65 jaar bezoekt de huisarts in verband met duizeligheid.
Lees verder
De elleboog is een belangrijke schakel in alle bewegingen van de arm. Regelmatig zijn er klachten in de elleboog. Pijnklachten in de elleboog kunnen ervoor zorgen dat dagelijkse werkzaamheden en bewegingen niet meer uitgevoerd kunnen worden. De oorzaken, symptomen en behandelingen zijn afhankelijk van de klachten.
Lees verder
Knieklachten komen in de praktijk veel voor en kunnen pijnklachten geven rondom de knie, maar kunnen soms ook uitstralen naar het bovenbeen of het onderbeen. In veel gevallen is overbelasting de oorzaak. Bekende voorbeelden hiervan zijn een lopersknie (runners knee) en een springersknie (jumpers knee).
Lees verder
Van alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat komen schouderklachten op plek 2 achter lage rugklachten. In Nederland komt het jaarlijks bij 31% van de bevolking voor. 40% van de mensen met schouderklachten gaat hier mee naar de huisarts. Schouderklachten komen vaker voor naarmate de leeftijd toeneemt.
Lees verder
Onderbeen-, enkel- en voetklachten komen regelmatig voor, zowel bij jong als oud. Sommige klachten komen meer voor bij een specifieke leeftijdsgroep, zoals artrose. De oorzaak van de ervaren klachten kan echter verschillen.
Lees verder
Van alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat komen nekklachten op plek 3 achter lage rugklachten en schouderklachten. Ongeveer 70% van de westerse bevolking krijgt minsten 1 keer in het leven te maken met een episode nekklachten.
Ook in onze praktijk zien we veel mensen met nekklachten.
Lees verder