Orofaciale (kaak) fysiotherapie

Herken je het volgende?

  • Je hebt last van duizeligheid, hoofdpijn of nekpijn
  • Je hebt pijn bij het kauwen of het openen van je mond, of je krijgt je mond maar beperkt open
  • Je kaakgewricht ‘knapt’ regelmatig
  • Je hebt gespannen of pijnlijke kaakspieren

Dan kun je bij FysioDynamiek terecht. Wij hebben twee orofaciaal fysiotherapeuten in ons team, oftewel kaakfysiotherapeuten. Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie voor klachten in of aan het hoofd, de nek en hals.
Je kunt klachten ontwikkelen na een kaakoperatie of door klemmen en tandenknarsen. Onze kaakfysiotherapeuten weten dan ook veel van tandheelkunde en kaakchirurgie. Ze werken niet alleen intensief samen met de tandarts, maar ook met de kaakchirurg en de tandartsspecialist (tandarts-gnatholoog) van het Rijnstate Ziekenhuis.
Ook met duizeligheidsklachten kun je bij onze kaakfysiotherapeuten terecht. Duizeligheid kan het gevolg zijn van:

  • Een hersenschudding of hersenkneuzing na een (sport)ongeval
  • Een ontsteking van de evenwichtszenuw of het evenwichtsorgaan
  • Storingen van het evenwichtsorgaan door verplaatste kristalletjes (positieduizeligheid of BPPD genaamd)
  • Somatische tinnitus
FysioDynamiek - kaakklachten

Verder kunnen wij je behandelen als je last hebt van oorsuizen (tinnitus). Het gaat dan om de vorm waar de nek of de kaken bij betrokken zijn, bijvoorbeeld door overbelasting of spanning. Dit type oorsuizen wordt ook wel somatische tinnitus genoemd. Hiervoor werken we onder andere samen met het Rijnstate Ziekenhuis en Kentalis.
Uiteraard staan wij ook voor je klaar bij minder voorkomende aandoeningen, zoals aangezichtsverlamming, de gevolgen van breuken in het gezicht of van de kaak, of de gevolgen van de behandeling van kanker in de mond of keelholte.

Klacht zo helder mogelijk in kaart
Onze kaakfysiotherapeuten nemen ruim de tijd voor jou en je klachten. Soms overleggen ze met een andere specialist om je probleem zo helder mogelijk in kaart te kunnen brengen. Ze proberen altijd zo goed mogelijk bij jouw doelen aan te sluiten. Samen bespreken jullie de beste behandeling en begeleiding. Je kunt met en zonder doorverwijzing bij de kaakfysiotherapeuten terecht.

Kunnen wij iets voor je betekenen? Neem dan contact met ons op.