Kinderfysiotherapie

Bij sommige kinderen is er sprake van een vertraagde of afwijkende lichamelijke ontwikkeling. Dit kan het gevolg zijn van een afwijking of probleem met de zintuigen, organen, het zenuwstelsel, spieren of botten. Het kan ook komen door een gebrek aan motorische ervaring. Maar kinderen kunnen ook tijdens sport of spel  overbelast of geblesseerd raken.

Oorzaak van beweegproblemen bij kinderen
Soms is de oorzaak van beweegproblemen niet helemaal duidelijk. In deze gevallen kan de kinderfysiotherapeut helpen en een goed onderzoek doen.

FysioDynamiek heeft de beschikking over oefenruimten die goed uitgerust en kindvriendelijk zijn. Door gebruik te maken van specifiek oefenmateriaal helpen we kinderen om bewegen weer makkelijker en vanzelfsprekender te laten verlopen.

Wat doet de kinderfysiotherapeut?
Wanneer ga je met je kind naar de kinderfysio? Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al terecht bij de kinderfysiotherapeut. Tot 18 jaar vallen ze onder de basisverzekering en worden behandelingen vergoed.Zijn er symptomen waarover u zich zorgen maakt? Laat het ons weten. Deze symptomen zijn bijvoorbeeld:

Moeizame fijne motoriek
Onhandig bewegen
Schrijfproblemen
Voorkeurshouding bij baby’s
Overmatig huilen/overstrekken bij baby’s
Gewrichtsklachten/botbreuken
Hypermobiliteit klachten
Aangeboren aandoeningen
Onvoldoende spierkracht
Slechte conditie
Overgewicht
Hersenbeschadiging
Afwijkend lopen
Houdingsproblemen
Sport gerelateerde klachten
Faalangst/onzekerheid (psychomotore therapie)
Slaapproblemen
etc.

Fysiotherapie bij kinderen kan hierbij helpen. Door goed te leren bewegen, bouw je weer kracht, conditie en stabiliteit op.

kinderfysiotherapie