Geriatrie fysiotherapie

We worden met z’n allen steeds ouder en blijven ook steeds langer zelfstandig wonen. Dat is op zich goed nieuws. Gezond oud worden is natuurlijk fijn, maar lang niet voor iedereen weggelegd. Bij de meeste mensen nemen de lichamelijke uitdagingen toe naarmate ze ouder worden. Als oudere heeft u nu eenmaal een grotere kans op een (chronische) aandoening, hart- en vaatziekten, een botbreuk of een combinatie van aandoeningen. Dit kan tot gevolg hebben dat u minder goed in staat bent om te bewegen, of dat u angstig wordt om te bewegen. Dat is heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd is het juist zo ontzettend belangrijk om in beweging te blijven. Voor uw lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Geriatriefysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Het is fysiotherapie die speciaal gericht is op kwetsbare ouderen en mensen op hoge leeftijd. Bij FysioDynamiek hebben we enkele geriatriefysiotherapeuten in ons team. We leggen het accent niet zozeer op uw aandoening, ziekte of op de zorg, maar veel meer op:

  • Preventie – Samen kijken we naar hoe we (verdere) gezondheidsproblemen kunnen voorkomen, terugdringen of beperken, door middel van bewegen en een goed en gezond leefpatroon.
  • Behoud en herstel – Wij verzorgen oefentherapie die gericht is op behoud en herstel van uw mobiliteit.
  • Zelfmanagement – Wij helpen u bij leren omgaan met uw aandoening en de symptomen ervan, en wat deze met uw (mentale) weerbaarheid doen.
  • Zelfredzaamheid en kwaliteit van leven – Met onze oefentherapie begeleiden we u, zodat u zo lang mogelijk mobiel blijft en kunt blijven deelnemen aan activiteiten die uw kwaliteit van leven vergroten.
  • Begeleiding bij achteruitgang – Soms moeten we realistisch zijn en erkennen dat achteruitgang helaas onvermijdelijk is. Samen kijken we dan naar wat nog wel kan en waar u zich prettig bij voelt. Zo proberen we de achteruitgang zoveel mogelijk te vertragen.

Spreekt dit u aan? Neem contact met ons op. Wij ondersteunen u graag op deskundige wijze.

FysioDynamiek