Anouk Tigchelaar

Algemeen fysiotherapeut sinds 1999 en vanaf 2017 mag ik me master bekkenfysiotherapeut noemen.

Na de geboorte van mijn oudste dochter in 2006 is mijn interesse voor het bekken en de bekkenbodem  ontstaan. Juist omdat als deze niet goed functioneren, de consequenties enorm kunnen zijn , denkende aan urineverlies, ontlastingsverlies, verzakkingsklachten, bekkenpijn, etc. Het verbaasde me destijds  enorm dat de bekkenbodem  vaak een “vergeten gebied” was bij veel vrouwen en ze niet wisten waar ze met hun klachten naar toe moesten.  Dit was voor mij de reden om uiteindelijk de opleiding tot bekkenfysiotherapeut te gaan volgen aan de S.O.M.T. te Amersfoort.

Naast de fysiotherapie begeleid ik cliënten op haptonomische basis. Echt een verrijking voor met name  de bekkenfysiotherapie. Luister je goed naar je lichaam ? De signalen die het geeft? Hoe ga je hiermee om? Of negeer je het ? (met alle gevolgen van dien).  Het bekken, de bekkenbodem -en niet te vergeten de buikspieren is een ideale plek  om onverwerkte emoties in spanningen op te slaan.

Ik heb een groot inlevingsvermogen in de cliënt, kan me veel situaties voorstellen en ben  nieuwsgierig van aard. Waarom gaan situaties zoals ze gaan? Wat is de vraag achter de vraag?  Zo kom je vaak achter de daadwerkelijke oorzaak van het probleem en kan je kijken hoe je dit samen in de belevingswereld van de cliënt kan oplossen, of aan het probleem werken. Voelen, voelen en nog eens voelen. Het lichaam voelen vanuit ontspanning en activiteit.

 

Maak kennis met het hele team van FysioDynamiek