Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland (WSEG)

 

WSEG; een samenwerkingsverband tussen een in schouder en elleboog gespecialiseerde groep fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen en radiologen, waarbij kwalitatief goede zorg centraal staat. 

Schouder-en elleboogklachten komen steeds vaker voor. Ook worden er vaker ingewikkelde en uitgebreide operaties aan schouder en elleboog uitgevoerd. Hierdoor is de vraag naar gespecialiseerde fysiotherapeuten toegenomen en is de Werkgroep Schouder en Elleboog Gelderland (WSEG) opgericht.

In de werkgroep werken specialisten van het Rijnstate ziekenhuis (orthopedisch chirurgen, radiologen en fysiotherapeuten) en gespecialiseerde fysiotherapeuten uit de regio Arnhem en Zevenaar intensief samen. De deelnemers beschikken over de juiste kennis, scholing en ervaring op schouder-en ellebooggebied. Ook delen zij onderling kennis en ervaring met elkaar. 

Verder zijn de lijnen met de specialisten in het ziekenhuis kort, wardoor er onderling goed en snel overleg mogelijk is.

Het doel van de werkgroep is om patiënten met schouder-en/of elleboogklachten optimaal te kunnen begeleiden naar herstel. Binnen FysioDynamiek zijn Evert van Amerongen en Danielle Baaijen actief in deze werkgroep. 

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVERT VAN AMERONGEN

EVERT VAN AMERONGEN

fysiotherapeut, BIG 09032989504

Contact: evert@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Evert is sinds 1983 fysiotherapeut en nog steeds vol passie met zijn vak bezig waarbij verantwoord bewegen en mensen stimuleren tot zelfzorg en zelfmanagement zijn basis is. Hij vindt het juist leuk om een breed aanbod van klachten te behandelen van jonge sporters maar ook ouderen die hij aan huis behandelt na bijvoorbeeld operaties. Zijn strategie is voor een groot deel gebaseerd op de ideeën van STEP ( Stichting Ergonomie en Preventie) die een visie ontwikkeld hebben waarbij patiënten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen herstel. Het gebruiken van tijdelijke of blijvende hulpmiddelen van braces, maar ook thuisoefenmaterialen is een belangrijk onderdeel hierbij. FysioDynamiek beschikt al jaren over een Blessurewinkel waar Evert de leiding over heeft. Zijn grootste expertise en interesse liggen in het behandelen van arbeidsgerelateerde fysieke klachten waarbij vooral het geven van advies en training op de werkplek en advies over de werkplek van groot belang is. Als regionaal steunpunt van STEP en Fysergo behandelt en begeleidt hij ook cliënten via bedrijven waarbij de expertise ruim aanwezig is door het volgen van diverse cursussen rugscholing, gezondheidsbescherming en het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Verder heeft hij veel ervaring in het behandelen en begeleiden van sporters waarbij zijn eigen ervaring vanuit het verleden en het heden goed gebruikt kan worden.

Contact: evert@fysio-dynamiek.nl

Danielle Baaijen

Danielle Baaijen

fysiotherapeut/manueel therapeut , BIG 49051677504

contact: danielle@fysio-dynamiek.nl 

Lees meer

Als het om kwaliteit van bewegen gaat, bent u bij Daniëlle aan het juiste adres. Voordat ze fysiotherapie ging studeren is Daniëlle professioneel danseres geweest. Door haar bijzondere achtergrond en ervaring weet zij als geen ander hoe het is als je door pijn en blessures niet goed kunt functioneren. Ze beseft maar al te goed wat het betekent als je lichaam niet doet wat je ervan verlangt.

Daniëlle is een zeer betrokken fysio-manueel therapeute met een scherp oog voor detail. Hierdoor voelt en ziet zij vaak dingen die voor andere fysiotherapeuten verborgen blijven. Daarnaast maakt zij in haar praktijk gebruik van echografie. De unieke combinatie van betrokkenheid, klinische expertise op het gebied van houding en beweging en echografie maakt dat u van Daniëlle fysiotherapeutische zorg op maat krijgt!

Aandachtsgebieden:
– Kinetic control
– Manuele therapie
– Inzicht krijgen in hoe het werkt (pijneducatie, weefselherstel, gezond bewegen)

Contact:  danielle@fysio-dynamiek.nl