Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts?
Sinds 1 januari 2006 kan iedereen met een Nederlandse zorgverzekering zonder ‘verwijsbriefje’ van de huisarts naar de fysiotherapeut. Eerst langs de huisarts mag natuurlijk wel – bijvoorbeeld wanneer u twijfelt of uw klachten fysiotherapeutisch behandeld kunnen worden – maar hoeft dus niet meer. Uw huisarts blijft echter onder alle omstandigheden een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. FysioDynamiek zal uw huisarts dus blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.
Hoe maak ik een afspraak?
U kunt op meerdere manieren een afspraak maken:

Hoe verzet ik een afspraak?

Als u niet in staat bent uw afspraken na te komen, verzoeken wij u om zo snel mogelijk contact op te nemen. U kunt een afspraak het beste telefonisch (026-3612093) verzetten.

Let op: u kunt een gemaakte afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos verzetten. Daarna brengen we 100% van het tarief in rekening.

Indien u niet op tijd afbelt  of zonder bericht niet op uw afspraak verschijnt, wordt de behandeling volledig aan u in rekening worden gebracht, waarbij we een tarief hanteren van € 38,-. Deze rekening dient u zelf te betalen en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wanneer u het secretariaat niet meer telefonisch kunt bereiken kunt u een boodschap achterlaten op ons antwoordapparaat. Deze heeft een tijdsaanduiding, waardoor we tijdig kunnen horen wanneer u zich afgemeld heeft.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Wij verzoeken u vriendelijk om bij uw eerste bezoek aan de praktijk uw legitimatiebewijs en uw pasje van de zorgverzekeraar mee te nemen. Tevens vragen wij u in het belang van de hygiëne om altijd een handdoek mee te nemen. 

Wordt fysiotherapie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).

Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Wij adviseren u zelf uw polisvoorwaarden te controleren of op te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Ik heb een klacht, kan ik die melden?
U mag er van uit gaan dat wij ons vak zo goed mogelijk uitoefenen. Heeft u toch klachten over de behandeling of de manier waarop uw fysiotherapeut met u omgaat, dan is het goed om dat kenbaar te maken. Om te beginnen is het de moeite waard om een gesprek aan te gaan met uw fysiotherapeut, of met met onze vertrouwenspersoon. Wanneer dit gesprek geen oplossing geboden heeft, dan kunt u er voor kiezen een officiële klacht in te dienen. Onze praktijk is aangesloten bij de klachtencommissie van het KNGF.

Klachtencommissie KNGF (Secretaris Klachtencommissie KNGF, Postbus 248, 3800 AE Amersfoort. Telefoonnummer (033) 467 29 00);

Wat doet FysioDynamiek om de kwaliteit van zorg te waarborgen?

Wij werken volgens de Nederlandse wet-en regelgeving (WGBO, WPB en BIG).  Alle therapeuten van FysioDynamiek  zijn aangesloten bij het KNGF, ingeschreven in het BIG-register en staan geregistreerd in het  Kwaliteits Register Fysiotherapeuten (KRF) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Deze beroepsorganisatie werkt actief aan continue verbetering van de kwaliteit van de fysiotherapie in Nederland. Opname in het KRF is mogelijk voor fysiotherapeuten die aan alle kwaliteitseisen voldoen en volgens de richtlijnen van het KNGF werken.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.