Pijneducatie

 

Pijneducatie

De laatste jaren is er veel nieuwe kennis gekomen over (chronische) pijn. Hoewel er nog geen definitieve oplossing is voor chronische pijn, zijn er wel steeds meer behandelingen die goede resultaten boeken. Veel van deze behandelingen richten zich in eerste instantie op een goede analyse van alle factoren die bij pijn een rol kunnen spelen. Patiënten met chronische pijnklachten hebben vaak al meerdere verklaringen gehoord over waarom ze pijn hebben, echter blijkt dat veel van deze verklaringen niet kloppen. ‘Te korte spieren’, ‘scheve wervels’ en artrose geven onvoldoende uitleg over waarom iemand (pijn)klachten ontwikkeld en blijft behouden. Naast lichamelijke factoren komt er steeds meer aandacht voor het psychologische en sociale aspect van pijnklachten en lijkt het erop dat deze factoren een grote rol spelen in het chronisch worden van pijn.

Om al deze kennis actueel te houden heeft FysioDynamiek sinds een aantal jaar het pijnteam opgericht. In het pijnteam zitten veel fysiotherapeuten van FysioDynamiek met verschillende specialisaties, waaronder bekkenfysiotherapie, kinderfysiotherapie en manuele therapie. Het doel van het pijnteam is het delen van kennis over pijn, het bespreken en ontwikkelen van behandelstrategieën om patiënten met pijn te helpen. Uiteindelijk willen we zo ons steentje bijdragen aan goede zorg voor de patiënt met chronische pijnklachten.

Dus ervaart u pijnklachten en wil u weten wat de fysiotherapeuten van FysioDynamiek voor u kunnen betekenen, neem contact met ons op en vraag naar iemand van het pijnteam.

Voor meer informatie over de nieuwe inzichten in pijn en eventuele strategieën om pijnklachten zelf onder controle te krijgen kunt u het (gratis) boek “Herstel Strategieën – Pijn Gids” downloaden. Onze fysiotherapeut Tom Tjooitink heeft geholpen om dit van oorsprong Engelse boek naar het Nederlands te vertalen. Het boek is gericht op patiënten en ook in simpele taal geschreven en geeft uitleg over pijn en de factoren die daarop van invloed kunnen zijn.

Pijn Gids

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.