Kaakfysiotherapie/ orofaciale therapie

Wat is orofaciale fysiotherapie?

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op klachten in het hoofd-halsgebied. Het wordt ook wel ‘kaakfysiotherapie’ genoemd. De orofaciaal fysiotherapeut houdt zich bezig met kaakklachten, waaronder een knappend kaakgewricht, pijnklachten in de wang of bij het oor of moeilijkheden met het openen van de mond kunnen vallen. Maar de orofaciaal fysiotherapeut houdt zich ook bezig met klemmen van de kaak en tandenknarsen, pijn in het gezicht, kaak of hoofd, aangezichtsverlamming, duizeligheid, nek- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden in het hoofd-halsgebied en klachten die te maken hebben met spanning. Meestal werkt de orofaciaal fysiotherapeut op verwijzing van de tandarts/huisarts of de specialist in het ziekenhuis zoals de kaakchirurg en de tand-gnatholoog, maar u kunt ook rechtstreeks bij hen terecht.

FysioDynamiek en orofaciale fysiotherapie

Bij FysioDynamiek werken twee orofaciaal fysiotherapeuten, Wilfred Wilbrink en  Tom Tjooitink. Zij hebben nauwe connecties met het ziekenhuis Rijnstate en behandelen tevens patiënten op verwijzing van hun huisarts of tandarts. Ook kunnen patiënten zich rechtstreeks bij ons aanmelden. Tom werkt op Rijkerswoerd en Presikhaaf en Wilfred werkt op al onze locaties, zowel Rijkerswoerd, Presikhaaf en Schuytgraaf. Door snelle communicatie onderling kunnen zij goede zorg op maat voor iedere patiënt aanbieden.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tom Tjooitink

Tom Tjooitink

fysiotherapeut/orofaciaal therapeut, BIG 89914394904

Contact: tom@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Samen kijken naar uw klachten, zoeken naar manieren om deze op een positieve wijze te beïnvloeden en u hiermee de controle terug te geven over uw lichaam. Dat is wat Tom belangrijk vindt in zijn behandelingen. Hij neemt u mee in de meest recente inzichten over pijnklachten en hoe deze te beïnvloeden zijn. Waar nodig gebruikt hij zijn handen om uw herstel te bevorderen, maar het vertrouwen in eigen kunnen staat voorop. Daarnaast is wetenschap ook een belangrijke pijler van de behandeling van Tom. Door zijn Masteropleiding is hij constant op zoek naar betere behandelmethodes en begrip van het menselijke lichaam. Deze kennis gebruikt hij om u als patiënt zo goed mogelijk te begeleiden in uw herstel. Hierbij houdt hij rekening met de individuele patiënt, aangezien iedere patiënt andere behoeftes en behandeling nodig heeft.

 

 

 

Contact: tom@fysio-dynamiek.nl

Wilfred Wilbrink

Wilfred Wilbrink

fysiotherapeut/manueel therapeut/orofaciaal therapeut, BIG 9904247004

Contact: wilfred@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de klachten die u heeft is zijn uitgangspunt voor uw behandeling. Interesse in "wat de mens beweegt" en de nieuwsgierigheid naar "hoe dat bewegen tot stand komt" is zijn drive om zich in te zetten voor uw herstel. De rode draad in zijn benadering is samen trachten inzicht te krijgen in de relaties tussen uw klachten en de consequenties hiervan voor u in uw dagelijks leven. Belemmeringen van het unieke vermogen tot herstel of aanpassing van het menselijk lichaam kunnen op verschillende vlakken aanwezig zijn. Met de inzet van u als patiënt en zijn specialistische kennis op het gebied van orofaciale fysiotherapie en manuele therapie wil hij u  middelen aanreiken om regie te nemen in uw eigen herstel. Door zijn aanstelling als kerndocent Orofaciale Fysiotherapie bij het Masterprogramma Musculoskeletale Revalidatie aan de HAN wordt hij daarbij in staat gesteld om met u volgens de meest recente inzichten te werken aan uw herstel. U maakt hier zelf een actief onderdeel van uit!

Contact: wilfred@fysio-dynamiek.nl