Medical Taping

Een aantal therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept goed te kunnen toepassen. Uitstekende resultaten zijn haalbaar. De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig. Tijdens de behandeling merkt u vaak al het verschil.

Het Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, die bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteunt. Het indicatiegebied is zeer uitgebreid.:

  • (Na) behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug-en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten
  • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen
  • Houdingscorrectie
  • Behandeling van problemen die ontstaan door overbelasting ( zoals muisarm, tennis- of golfarm)
  • Bestrijding van (spannings-) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel
  • Het gunstig beïnvloeden van organen zoals bij maagklachten

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Om optimale resultaten tijdens het medical taping te behalen werken de fysiotherapeuten met een elastisch tape van hoogwaardige kwaliteit. Deze tape ondersteunt c.q. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Deze aanpak is in de praktijk veel functioneler dan bijvoorbeeld de klassieke aanpak van gelijksoortige blessures met conventionele witte sporttape.

“Activeert de lichaamseigen herstelmechanismen met optimale bewegingsvrijheid”

Hoe werkt de tape?

De Tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaan een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling. Gevolg: Pijnvermindering en een snellere genezing.