Blessurewinkel

De Arnhemse Blessurewinkel is een onderdeel van een landelijk netwerk (De Blessurewinkel). Zij leveren diverse soorten braces maar ook bepaalde thuisoefenmaterialen.

Braces

Er zijn in onze praktijk honderden softbraces op voorraad waarbij u kunt denken aan enkel-knie-,rug-,nek-,schouder,pols- en tennisarmbraces. Al deze producten worden door “De Arnhemse Blessurewinkel” vanuit onze praktijk geleverd.

Als u een brace wilt gebruiken als ondersteuning van een klacht, is het verstandig om hiervoor een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Wij willen graag kunnen beoordelen waarvoor de brace bedoeld is en hierin ook en goed advies geven over het gebruik hiervan. Tevens kunnen we geschikte oefeningen aan u meegeven. Het past geheel in de visie van onze praktijk dat we u vooral ZelfZorg en Zelfmanagement aan willen leren.

Advies op maat

Het grote voordeel van het werken met braces binnen een begeleidingstraject fysiotherapie is dat de geadviseerde brace eerst geprobeerd kan worden en pas tot aanschaf overgegaan wordt als deze ook goed bevalt. Wij horen nogal eens dat er een brace is aangemeten ( of zelf in een sportzaak is gekocht, zoals een tennisarmbandje of een enkelbrace) die in het gebruik niet bevalt en dus ook weinig of niet gebruikt wordt.

Er zijn een aantal zorgverzekeraars -waaronder de Menzis- die in de aanvullende verzekering deze softbraces gedeeltelijk vergoeden.

Klik hier voor het assortiment van De Blessurewinkel.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVERT VAN AMERONGEN

EVERT VAN AMERONGEN

fysiotherapeut, BIG 09032989504

Contact: evert@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Evert is sinds 1983 fysiotherapeut en nog steeds vol passie met zijn vak bezig waarbij verantwoord bewegen en mensen stimuleren tot zelfzorg en zelfmanagement zijn basis is. Hij vindt het juist leuk om een breed aanbod van klachten te behandelen van jonge sporters maar ook ouderen die hij aan huis behandelt na bijvoorbeeld operaties. Zijn strategie is voor een groot deel gebaseerd op de ideeën van STEP ( Stichting Ergonomie en Preventie) die een visie ontwikkeld hebben waarbij patiënten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen herstel. Het gebruiken van tijdelijke of blijvende hulpmiddelen van braces, maar ook thuisoefenmaterialen is een belangrijk onderdeel hierbij. FysioDynamiek beschikt al jaren over een Blessurewinkel waar Evert de leiding over heeft. Zijn grootste expertise en interesse liggen in het behandelen van arbeidsgerelateerde fysieke klachten waarbij vooral het geven van advies en training op de werkplek en advies over de werkplek van groot belang is. Als regionaal steunpunt van STEP en Fysergo behandelt en begeleidt hij ook cliënten via bedrijven waarbij de expertise ruim aanwezig is door het volgen van diverse cursussen rugscholing, gezondheidsbescherming en het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Verder heeft hij veel ervaring in het behandelen en begeleiden van sporters waarbij zijn eigen ervaring vanuit het verleden en het heden goed gebruikt kan worden.

Contact: evert@fysio-dynamiek.nl