Algemene fysiotherapie

In onze praktijk behandelen we niet alleen specifieke doelgroepen. U kunt ook terecht voor niet-specialistische klachten. Uw voordeel is dat er uitgebreide expertise aanwezig is op velerlei specialistische gebieden, waarmee u, als het nodig is, snel bij de juiste behandelaar terecht kunt.

Lopen, staan, buigen; zolang bewegen vanzelf gaat, staan we er niet bij stil dat ons lichaam een knap werkend complex geheel is. Tot het moment dat er iets verandert. Er dient zich een blessure aan of u moet herstellen van een operatie. Als ons lichaam bij het alledaagse bewegen niet goed meewerkt, kan een fysiotherapeut geraadpleegd worden.

De klacht

U kunt bij ons terecht voor klachten vanwege uw houding of omdat een bepaalde beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een “verkeerde” beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleid u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer aan het werk kunnen. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

FysioDynamiek    wij de tools, jij de tricks

Het onderzoek

Afhankelijk van uw situatie bezoekt u een van onze vestigingen in Arnhem. In sommige gevallen komen wij bij u aan huis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan uw fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Uiteraard werken we met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

De behandeling

Een belangrijk onderdeel van uw behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Maar ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden, Het gaat er om dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan uw fysiotherapeut ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. Ook geeft hij/zij u preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling en berergering van uw klachten te voorkomen.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij u begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld aan het werk te kunnen.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

EVERT VAN AMERONGEN

EVERT VAN AMERONGEN

fysiotherapeut, BIG 09032989504

Contact: evert@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Evert is sinds 1983 fysiotherapeut en nog steeds vol passie met zijn vak bezig waarbij verantwoord bewegen en mensen stimuleren tot zelfzorg en zelfmanagement zijn basis is. Hij vindt het juist leuk om een breed aanbod van klachten te behandelen van jonge sporters maar ook ouderen die hij aan huis behandelt na bijvoorbeeld operaties. Zijn strategie is voor een groot deel gebaseerd op de ideeën van STEP ( Stichting Ergonomie en Preventie) die een visie ontwikkeld hebben waarbij patiënten zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen herstel. Het gebruiken van tijdelijke of blijvende hulpmiddelen van braces, maar ook thuisoefenmaterialen is een belangrijk onderdeel hierbij. FysioDynamiek beschikt al jaren over een Blessurewinkel waar Evert de leiding over heeft. Zijn grootste expertise en interesse liggen in het behandelen van arbeidsgerelateerde fysieke klachten waarbij vooral het geven van advies en training op de werkplek en advies over de werkplek van groot belang is. Als regionaal steunpunt van STEP en Fysergo behandelt en begeleidt hij ook cliënten via bedrijven waarbij de expertise ruim aanwezig is door het volgen van diverse cursussen rugscholing, gezondheidsbescherming en het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Verder heeft hij veel ervaring in het behandelen en begeleiden van sporters waarbij zijn eigen ervaring vanuit het verleden en het heden goed gebruikt kan worden.

Contact: evert@fysio-dynamiek.nl

Tom Tjooitink

Tom Tjooitink

fysiotherapeut/orofaciaal therapeut, BIG 89914394904

Contact: tom@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Samen kijken naar uw klachten, zoeken naar manieren om deze op een positieve wijze te beïnvloeden en u hiermee de controle terug te geven over uw lichaam. Dat is wat Tom belangrijk vindt in zijn behandelingen. Hij neemt u mee in de meest recente inzichten over pijnklachten en hoe deze te beïnvloeden zijn. Waar nodig gebruikt hij zijn handen om uw herstel te bevorderen, maar het vertrouwen in eigen kunnen staat voorop. Daarnaast is wetenschap ook een belangrijke pijler van de behandeling van Tom. Door zijn Masteropleiding is hij constant op zoek naar betere behandelmethodes en begrip van het menselijke lichaam. Deze kennis gebruikt hij om u als patiënt zo goed mogelijk te begeleiden in uw herstel. Hierbij houdt hij rekening met de individuele patiënt, aangezien iedere patiënt andere behoeftes en behandeling nodig heeft.

 

 

 

Contact: tom@fysio-dynamiek.nl

Wilfred Wilbrink

Wilfred Wilbrink

fysiotherapeut/manueel therapeut/orofaciaal therapeut, BIG 9904247004

Contact: wilfred@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de klachten die u heeft is zijn uitgangspunt voor uw behandeling. Interesse in "wat de mens beweegt" en de nieuwsgierigheid naar "hoe dat bewegen tot stand komt" is zijn drive om zich in te zetten voor uw herstel. De rode draad in zijn benadering is samen trachten inzicht te krijgen in de relaties tussen uw klachten en de consequenties hiervan voor u in uw dagelijks leven. Belemmeringen van het unieke vermogen tot herstel of aanpassing van het menselijk lichaam kunnen op verschillende vlakken aanwezig zijn. Met de inzet van u als patiënt en zijn specialistische kennis op het gebied van orofaciale fysiotherapie en manuele therapie wil hij u  middelen aanreiken om regie te nemen in uw eigen herstel. Door zijn aanstelling als kerndocent Orofaciale Fysiotherapie bij het Masterprogramma Musculoskeletale Revalidatie aan de HAN wordt hij daarbij in staat gesteld om met u volgens de meest recente inzichten te werken aan uw herstel. U maakt hier zelf een actief onderdeel van uit!

Contact: wilfred@fysio-dynamiek.nl

Johan van Lieshout

Johan van Lieshout

fysiotherapeut/manueel therapeut, BIG 29051909804

Contact: johan@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Maak een afspraak met Johan en u weet zeker dat u terecht komt bij een ervaren en betrokken fysio-manueel therapeut. Deze voormalig Nederlands kampioen speerwerpen heeft zich na zijn opleiding fysiotherapie gespecialiseerd als manueel therapeut. Doordat hij zelf ook diverse malen ernstig geblesseerd is geweest, kan Johan zich gemakkelijk in de beleving van de patiënt verplaatsen. Hierdoor weet hij als geen ander wat een blessure en pijn met u kunnen doen. Hij realiseert zich echter ook dat het lichaam beschikt over een bijzonder vermogen tot herstel. Daarom zorgt hij ervoor dat u zich bewust wordt van uw eigen aandeel in het ontwikkelen en in stand houden van de klachten waarvoor u hulp zoekt. Door een appel te doen op deze bewustwording en waarneming bent u in staat om zelf uw houdings-en bewegingsgedrag bij te sturen, waardoor het lichaam zich op natuurlijke wijze kan herstellen of aanpassen. Waar nodig zet Johan zijn manueeltherapeutische vaardigheden in en neemt hij u mee in de wereld van de oefentherapie en revalidatietraining. Hij daagt u uit om bewust te ervaren hoezeer zijn aanpak effect heeft op uw welzijn!

Contact: johan@fysio-dynamiek.nl

Marja Veld

Marja Veld

fysiotherapeut/ ger.bekkenfysiotherapeut , BIG 69922810104

Contact:  marja@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Van jongs af wist Marja zeker; fysiotherapeute, dat wil ik worden! In 2017 is zij afgestudeerd op de HAN in Nijmegen voor de bachelor Fysiotherapie. Al gauw wist zij dat ze door wilde leren en wel in het mooie vak bekkenfysiotherapie. Wat zij mooi vind aan dit vak is dat je iemand met een groot probleem helpt waar vaak nog een taboe over heerst. FysioDynamiek heeft haar de kans gegeven deze drie jarige master Bekkenfysiotherapie te volgen. De opleiding heeft zij in 2021 afgerond aan de SOMT in Amersfoort.

Het echt luisteren en empathisch zijn, is iets wat Marja kenmerkt als fysiotherapeut. Belangrijk voor het vertrouwen tussen patiënt en therapeut. Het doorgronden van de oorzaak van de klacht en hulpvraag is iets wat zij voorop stelt. Op basis hiervan wil Marja samen met de patiënt tot een passende oplossing komen voor het herstel van lage rug en bekken(bodem) klachten.             

Contact:  marja@fysio-dynamiek.nl

Wanneke de Boer

Wanneke de Boer

fysiotherapeut/geriatrisch fysiotherapeut , BIG 69040252104

Contact: wanneke@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Wanneke doet haar werk als fysiotherapeut met veel plezier en betrokkenheid bij zowel jonge als oudere mensen. Zij heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan door verschillende opleidingstrajecten te volgen, waaronder CranioSacraalTherapie, Cupping, Medical Taping en in juli 2018 heeft zij haar Masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie afgerond. Verder denkt zij graag praktisch na over hoe zij haar patiënten zoveel mogelijk een behandeling op maat kan geven. Dit geldt speciaal voor onze oudere mensen zodat ook zij zo lang mogelijk gezond en veilig thuis kunnen blijven wonen, met daarbij ook de aandacht voor de mantelzorgers. Hiervoor wil zij zich graag inzetten om te zien wat de klachten zijn door het opstellen van een onderbouwd behandelplan zodat zij samen met u kan werken aan uw herstel.

Contact: wanneke@fysio-dynamiek.nl

Sonny van Kampen

Sonny van Kampen

Algemeen fysiotherapeut, BIG 29926042204

Contact: sonny@fysio-dynamiek.nl

Lees meer

Sinds november 2019 werkt Sonny als fysiotherapeut bij FysioDynamiek op de locaties Schuytgraaf en Rijkerswoerd. Naast fysiotherapie beschikt hij over een ruime psychosociale achtergrond. Sonny behandelt vanuit het principe Positieve Gezondheid, met als doel zijn patiënten bewust te maken van fysieke, sociale en emotionele levensuitdagingen en hen hierin leert zoveel mogelijk eigen regie te nemen. Sonny heeft zijn fysiotherapie-opleiding afgerond met de specialisatie sport, gerelateerd aan zijn voetbalverleden. Vanuit eigen blessures heeft hij een goed inzicht in sport gerelateerde revalidatie.

Hij stelt elke patiënt centraal en werkt vanuit mogelijkheden. Niet alleen het behandelen van de lokale klachten is van belang, maar ook opteert hij voor een duurzaam herstel. Door middel van begeleiding en advisering, oefentherapie en beweging werkt Sonny samen met u naar verbetering en vooruitgang. Met de genoten kennis en diverse behandelmethodes en cursussen probeert Sonny net iets verder te kijken om de oorzaak van uw klacht te kunnen achterhalen en te behandelen.

Contact: sonny@fysio-dynamiek.nl

Danielle Baaijen

Danielle Baaijen

fysiotherapeut/manueel therapeut , BIG 49051677504

contact: danielle@fysio-dynamiek.nl 

Lees meer

Als het om kwaliteit van bewegen gaat, bent u bij Daniëlle aan het juiste adres. Voordat ze fysiotherapie ging studeren is Daniëlle professioneel danseres geweest. Door haar bijzondere achtergrond en ervaring weet zij als geen ander hoe het is als je door pijn en blessures niet goed kunt functioneren. Ze beseft maar al te goed wat het betekent als je lichaam niet doet wat je ervan verlangt.

Daniëlle is een zeer betrokken fysio-manueel therapeute met een scherp oog voor detail. Hierdoor voelt en ziet zij vaak dingen die voor andere fysiotherapeuten verborgen blijven. Daarnaast maakt zij in haar praktijk gebruik van echografie. De unieke combinatie van betrokkenheid, klinische expertise op het gebied van houding en beweging en echografie maakt dat u van Daniëlle fysiotherapeutische zorg op maat krijgt!

Aandachtsgebieden:
– Kinetic control
– Manuele therapie
– Inzicht krijgen in hoe het werkt (pijneducatie, weefselherstel, gezond bewegen)

Contact:  danielle@fysio-dynamiek.nl

Evie Bogaards

Evie Bogaards

Algemeen Fysiotherapeut, BIG 19928871204

Contact: evie@fysio-dynamiek.nl 

Evie is sinds 1 maart 2021 gestart als Algemeen Fysiotherapeut bij FysioDynamiek.

Meer informatie volgt binnenkort.