Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een methode om spanningen van het bindweefsel (fascie) van het lichaam te verminderen op zowel lokaal niveau als in het gehele lichaam.

Bindweefsel

Bindweefsel beschermt alle weefsels in het lichaam en zorgt voor de onderlinge soepelheid en beweeglijkheid ervan. Fysieke of psychische problemen hebben invloed op de elasticiteit van het bindweefsel.

Behandeltechniek

Er wordt gebruik gemaakt van zachte, manuele technieken, daardoor ontstaat een lokale ontspanning en krijgen spieren, het ruggenmerg of hersenvliezen, de organen meer ruimte. Vaak ervaren mensen na de behandeling een (diepere) ontspanning.

Wanneer?

Craniosacraal therapie wordt geregeld ingezet, als gangbare therapieën zoals fysio-en manuele therapie de klachten niet afdoende verholpen hebben of klachten weer terugkomen. In de meeste gevallen is er geen sprake van weefseldefect of ziekte maar wel een functionele stoornis zoals pijn of bewegingsbeperking. Ook bij minder begrepen klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid of “niet lekker in je vel zitten” , kan craniosacraal therapie een uitkomst bieden.

Voor wie?

Craniosacraal therapie is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Van zeer jong tot zeer oud. Volwassenen ervaren lichamelijk herstel en leren beter naar hun lichaam te luisteren.

Neem contact op

Wanneke de Boer

Wanneke de Boer

fysiotherapeut/geriatrisch fysiotherapeut

Lees meer

Wanneke doet haar werk als fysiotherapeut met veel plezier en betrokkenheid bij zowel jonge als oudere mensen. Zij heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan door verschillende opleidingstrajecten te volgen, waaronder CranioSacraalTherapie, Cupping, Medical Taping en in juli 2018 heeft zij haar Masteropleiding Fysiotherapie in de Geriatrie afgerond. Verder denkt zij graag praktisch na over hoe zij haar patiënten zoveel mogelijk een behandeling op maat kan geven. Dit geldt speciaal voor onze oudere mensen zodat ook zij zo lang mogelijk gezond en veilig thuis kunnen blijven wonen, met daarbij ook de aandacht voor de mantelzorgers. Hiervoor wil zij zich graag inzetten om te zien wat de klachten zijn door het opstellen van een onderbouwd behandelplan zodat zij samen met u kan werken aan uw herstel.

Contact: wanneke@fysio-dynamiek.nl